© Sasquatsch
Laatste wijziging: 25 jun 2007

Welkom

Welkom op mijn F1 rating website.


Ratings

Om te kunnen bepalen wie vanaf 1950 (het begin van het officiŽle Formule 1 wereldkampioenschap) zich nu eens de beste coureur en constructeur aller tijden mag noemen heb ik een ratingsysteem (analoog aan het ELO rating systeem) voor zowel coureurs als constructeurs in het leven geroepen. Op deze site kun je per jaar terug vinden wie de hoogste rating had. Ook is er een algemene lijst met daarin de ratings van de coureurs en constructeurs zoals ze op dit moment zijn.


Bijgewerkt tot en met 1959

Consistency

De wereldkampioen hoeft niet per definitie de beste rijder van dat seizoen te zijn, of de rijder die de meeste ronden heeft gereden. Dit zou best wel eens een ander kunnen zijn. Om een voorbeeld te noemen: Tiago Monteiro reed in 2005 de meeste kilometers in een wedstijd, maar Fernando Alonso werd de wereldkampioen met de meeste punten.

De website toont een overzicht met de coureurs en constructeurs die per seizoen de meeste ronden (en kilometers) in een wedstrijd hebben gereden, en een totaaloverzicht van alle ronden (en kilometers) die de coureurs en constructeurs vanaf 1950 hebben gereden.


Bijgewerkt tot en met 1959

Het museum der ongelukken

De autosport is een gevaarlijke sport. Zo ook de Formule 1. Al vanaf 1950 vinden er dodelijke ongelukken plaats in de Formule 1. Op deze website is een overzicht te vinden van alle Formule 1 coureurs die tijdens een Formule 1 wedstrijd om het leven zijn gekomen. Van een aantal van deze ongelukken is er ook een verslag beschikbaar.


Kalender

De kalender toont de races van dit jaar in de klassen Formule 1, A1GP, Champcars, IRL, DTM en nog enkele andere races zoals de GP2 en Le Mans.


Racebabes

Dit onderdeel geeft een overzicht van de vrouwen die dit jaar racen in de klassen Formule 1, A1GP, Champcars, IRL en DTM.


Kleurenschema

Uit respect voor het leukste en kleinste Formule 1 team van de laatste jaren, Minardi, dat helaas niet meer bestaat, gebruik ik dit kleurenschema.